Buďte prostě v pohodě

Dokážete zůstat v klidu – bez ohledu na to, jak stresující, hektická nebo výbušná situace je? Málokomu se to podaří, ale dá se to naučit. Hněv, frustrace, konflikty a tlak podporují silné emoce, které je těžké ovládat. Krátkodobý výpadek je dobrý a osvobozující – ale často má negativní důsledky. Jak hezké by bylo zůstat v každé situaci vyrovnaný a klidný? Máme pro vás nejlepší tipy, jak si zachovat chladnou hlavu i do budoucna...

Jsou dny, které začínají klidně, ale končí silnou bouří. Zachovejte klidnou hlavu a nerozčilujte se, i když máte chuť křičet: To je něco, co se můžete naučit a trénovat pomocí následujících tipů a triků. Nečekejte ale příliš mnoho najednou: Zůstat v klidu musíte cvičit, cvičit, cvičit –znovu a znovu.

Zhluboka se nadechněte a vydechněte

I když tento tip zní jako otřepaná fráze, hluboký nádech a výdech funguje a okamžitě vás uklidní. Zvláště úspěšná se osvědčila takzvaná „technika hvězdného dýchání“, známá také jako „metoda 4-6-8“. Proces můžete opakovat pětkrát a hned ucítíte, jak napětí ustupuje a vrací se klid.

Uvolněte svaly

Jacobsenova progresivní svalová relaxace také zajišťuje okamžitou relaxaci. Metoda funguje takto: zavřete oči a vědomě vnímejte své tělo (včetně případného napětí). Postupně směřujte svou pozornost na jednotlivé části svého těla (ruce, nohy, paže, nohy, ...). Vědomě je napněte, krátce podržte napětí a poté se znovu uvolněte. Ucítíte, jak se vaše tělo a svaly postupně uvolňují. 

Pomáhá také autogenní trénink, jóga nebo meditace. Pokud se vědomě fyzicky uvolníte, můžete si také zachovat více klidu.

Zasmějte se vzteku

Život je jednodušší, když věci berete s humorem. A co víc – smích a úsměv mají přímý vliv na naši psychiku – bez ohledu na to, zda jsou skutečné nebo umělé. Jakmile otočíte koutky úst nahoru, mozek si to vyloží jako znamení, že jste šťastní. Účinek: Svaly se uvolňují a uvolňují se hormony štěstí. A vy nacházíte vnitřní klid. 

Sportujte

Tep zase 180? Sportujte! Nejlépe něco, co vám opravdu dodá energii. Nejlepší způsob, jak se zbavit stresu, je fyzická aktivita. S následným vyčerpáním se dostaví pocit štěstí. Sport také pomáhá zdravě spát a zastavuje bolesti hlavy a nepříjemný kolotoč myšlenek.

Poslouchejte hudbu

Hudba má obrovský vliv na to, jak se cítíme. Pokud chcete zůstat v klidu, můžete okamžitě relaxovat s relaxační hudbou nebo pomalými melodiemi. Nakonec vše, s čím spojujete pozitivní emoce, bude fungovat. Jednoduše si nasaďte sluchátka a poslouchejte pár minut svou oblíbenou hudbu. Uklidníte se a prvotní vztek zmizí.

Použijte antistresový míček

Jakkoli to zní banálně, je to tak účinné. Popadněte antistresový míček a vymáčkněte ze sebe všechen tlak. Mačkání uvolňuje a čistí psychické bloky. Důvod: Je to druh odvrácené taktiky a „zaměření pozornosti“.

Hledejte způsob, jak se ochladit

Buďte „cool“ – a můžete to brát doslova. Pokud jste naštvaní nebo s vámi cloumá hněv, měli byste se doslova zchladit: obličej nebo paže pod studenou vodou nebo na čerstvém vzduchu. Tím se uklidníte, snížíte tepovou frekvenci a znovu pročistíte hlavu.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat